Čudo od čokolade

Jednostavan recept koji će te oduševiti!

Jednostavan recept koji će te oduševiti!
18.04.2022.
u 10:29
Čudo od čokolade je jednostavan čokoladni kolač naglašenih okusa! U nastavku ti donosimo provjereni recept gastro blogerice Nevene Josipović za čudo od čokolade u kojem će uživati sve generacije!
Pogledaj originalni članak

Čudo od čokolade je pravo gastronomsko čudo koje će te oduševiti na prvi zalogaj! Riječ je o kremastim čokoladnim kockama koje se pripremaju u tren oka, a sastoje se od čokoladnog biskvita i bogate kreme od slatkog vrhnja i tamne čokolade.  
Čudo od čokolade - Omiljeni desert 

Kada bi me netko pitao koju namirnicu bih jela do kraja života moja odgovor bi bio - čokolada. Zašto baš čudo od čokolade? Jer je glavni sastojak čokolada, a čudo je zbog izuzetne sočnosti uz koju su se višnje idealno uklopile. 

Brze i jednostavne pripreme, čudo od čokolade možeš poslužiti kao popodnevni zalogaj ili ga pak možeš poslužiti i za vrijeme blagdana. Moj savjet pri izradi ovog kolača je da rubove kalupa u kojem ćete peći biskvit ne premazujete kako bi vam krema ostala na površini kolača.  

Čudo od čokolade možeš pripremiti i s voćem, primjerice s banama ili jagodama, a ovog puta donosimo ti recept za čudo od čokolade s višnjama koje se odlično sljubljuju s bogatim okusima čokolade. Recept je zaista jednostavan i brz, a okus je fantastičan. Svakako isprobaj čudo od čokolade i oduševi najmilije domaćom i ukusnom čokoladnom slasticom.

Čudo od čokolade - Najbolji recept  

Sastojci: 

Biskvit za čudo od čokolade: 

5 jaja 
5 žlica šećera 
100 ml ulja 
100 mlmlijeka 
3 žlice kakaa u prahu 
6 žlica oštrog brašna 
1/2 praška za pecivo 
1 teglica kompota od višanja 

Krema:  

500 ml slatkog vrhnja 
300 g tamne čokolade


Priprema čuda od čokolade:      

- Napravi snijeg od bjelanjaka.      
- U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko.      
- U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sastojke.      
- Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna.
- Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta.      
- U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu.       
- Vruć biskvit prelij vrućom kremom.      
- Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak.  

Uživaj!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.