Ako su vaše društvene mreže preplavili recepti jela koje ljudi rade u izolaciji, vrijeme je da se i vi pridružite. Bread Ahead pekara svakog dana za Metro.co.uk donosi novi recept, a nakon bagel peciva, danas su na redu cimet rolice!
Sastojci:
50g raženog brašna
450g bijelog brašna
300ml punomasnog mlijeka
80g šećera u prahu
10g svježeg kvasca
10g morske soli
100g maslaca
1 žličica cimeta
1 jaje
Za punjenje:
180g omekšalog neslanog maslaca
225g tamnosmeđeg šećera
75g bijelog šećera
20g cimeta
Priprema:
Sve sastojke za tijesto stavite u jednu zdjelu, osim maslaca. Dobiveno tijesto razvaljajte rukama pet minuta. Dodajte maslac polagano u tijesto i nastavite valjati dok se ne umijesi. Još pet minuta valjajte tijesto dok ne bude glatko i elastično. Vratite ga u zdjelu i ostavite u hladnjaku oko 1 sat.
Za punjenje usitnite maslac, dodajte šećer i cimet u sve miješajte. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga na podlozi koju ste prethodno posuli brašnom. Izvaljajte ga u pravokutnik 50x40 centimetara i dodajte punjenje. Rubove namočite malo vodom, zarolajte tijesto. Svoju cimet rolu izrežite na 12 manjih debljine 5 centimetara. Posložite ih na papir za pečenje i stisnite da budu otprilike 4 centimetra debljine. Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje jedan sat dok se ne dignu.
Zagrijte pećnicu na 200° i pecite ih 15 minuta, a zatim okrenite protvan na drugu stranu i pecite još 10 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.