MORATE PROBATI

Jednostavni i brzi recept za cimet rolice koje će ublažiti želju za slatkim u karanteni

Foto: Bread Ahead
Jednostavni i brzi recept za cimet rolice koje će ublažiti želju za slatkim u karanteni
13.04.2020.
u 08:46
Ove cimet rolice usrećit će vas i vašu obitelj u izolaciji.
Pogledaj originalni članak

Ako su vaše društvene mreže preplavili recepti jela koje ljudi rade u izolaciji, vrijeme je da se i vi pridružite. Bread Ahead pekara svakog dana za Metro.co.uk donosi novi recept, a nakon bagel peciva, danas su na redu cimet rolice!

Sastojci:

50g raženog brašna

450g bijelog brašna 

300ml punomasnog mlijeka

80g šećera u prahu

10g svježeg kvasca

10g morske soli

100g maslaca

1 žličica cimeta

1 jaje

Za punjenje:

180g omekšalog neslanog maslaca

225g tamnosmeđeg šećera

75g bijelog šećera

20g cimeta

 

Priprema:

Sve sastojke za tijesto stavite u jednu zdjelu, osim maslaca. Dobiveno tijesto razvaljajte rukama pet minuta. Dodajte maslac polagano u tijesto i nastavite valjati dok se ne umijesi. Još pet minuta valjajte tijesto dok ne bude glatko i elastično. Vratite ga u zdjelu i ostavite u hladnjaku oko 1 sat. 

Za punjenje usitnite maslac, dodajte šećer i cimet u sve miješajte. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga na podlozi koju ste prethodno posuli brašnom. Izvaljajte ga u pravokutnik 50x40 centimetara i dodajte punjenje. Rubove namočite malo vodom, zarolajte tijesto. Svoju cimet rolu izrežite na 12 manjih debljine 5 centimetara. Posložite ih na papir za pečenje i stisnite da budu otprilike 4 centimetra debljine. Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje jedan sat dok se ne dignu. 

Zagrijte pećnicu na 200° i pecite ih 15 minuta, a zatim okrenite protvan na drugu stranu i pecite još 10 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.