Brzo i lako pripremanje

Jednostavni recept za vanilin kiflice koji mogu pratiti svi

Jednostavni recept za vanilin kiflice koji mogu pratiti svi
11.12.2022.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

Znamo kako brzo i lako pripremiti domaće vanilin kiflice

Posebnu pažnju i ovih blagdana posvećujemo slasticama, pa iako smo uvijek za kušanje nekih novih opcija, ne odstupamo ni od starih. Vanilin kiflice tako nećemo preskočiti ni ove zime, ali ćemo zato rado testirati neke nove recepte. Sastojci za vanilin kiflice mahom su svima dostupni, nema ih previše, a ni sama priprema nije komplicirana. Danas vam donosimo jednostavni recept chefa Mire Biondića, a kako pripremiti ovu blagdansku slasticu, provjerite u nastavku.

RECEPT ZA VANILIN KIFLICE

 

Sastojci za vanilin kiflice

250 g oštro brašno
200 g maslac
100 g mljevenih oraha
70 g vanilin šećer
1 bjelanjak
šećer u prahu

Priprema za vanilin kiflica

Maslac, narezan na listiće, stavimo na brašno, dodajemo mljevene orahe, vanilin šećer i bjelanjak te zamijesimo tijesto (po potrebi dodamo malo vode).

Tijesto oblikujemo u kuglu i pustimo da malo odstoji. Zatim tijesto razrežemo na nekoliko komada. Svaki komad rukama razvaljamo u prst debelu kobasicu. Kobasicu od tijesta zatim režemo na 2 centimetra dugačke komade, a svaki komad posebno rukom istanjimo i oblikujemo u kifle.

Kifle slažemo na brašnom posut papir za pečenje. Pečemo u pećnici na 150°C oko 20 min. Pazimo da kifle ostanu svijetle. Još vruće posložimo na tanjur i dobro posipamo vanilin šećerom i šećerom u prahu.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.