Već polako kreće vrijeme bučnice, a mi imamo jedan twist koji smo pronašli u međimurskoj slatkoj tradiciji. Riječ je o slatkoj bučnici od maka, koja je mnogima još nepoznata, a mnogima opet slatki favorit! Klasičnu bučnicu začini dozom maka, pošećerite i - uživaj! Dok se bučnica peče uživaj u zamamnim mirisima iz kuhinje, a kada je gotova,opusti se uz slasne zalogaje ove fine, domaće slastice.
Sastojci
- Kore za savijače
- Buča 0,50 kom
- Mak 150 g
- Svježi sir 500 g
- Šećer kristal 80 g
- Maslac 150 g
- Jaje 3 kom
- Kiselo vrhnje 3 žlica
- Sol
- Šećer u prahu
Postupak
- Buču očisti od koštica pa je naribaj.
- Dodaj sol i pusti da stoji oko pola sata.
- Prije pripreme nadjeva za bučnicu, buču ocijedi od viška tekućine.
- U posudu stavi jaja i šećer, sve dobro izmiksaj, pa dodaj sir, mak i vrhnje.
- Ubaci ocijeđenu buču.
- Koru za savijače premaži maslacem, preklopi je drugom korom, također premazanom maslacem.
- Po cijeloj površini kore rasporedi nadjev i pažljivo zarolaj.
- Ponavljaj postupak dok ne ostaneš bez kora i nadjeva.
- Savijaču premaži preostalim maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Posluži mlako ili na sobnoj temperaturi, posuto šećerom u prahu.