ISPROBAJTE!

Jeste li čuli za ‘oženi me’ piletinu? Ovaj prefini recept postao je hit na TikToku!

Jeste li čuli za ‘oženi me’ piletinu? Ovaj prefini recept postao je hit na TikToku!
08.11.2023.
u 16:29
Pogledaj originalni članak

Piletina je mnogima omiljeno meso, a u prilog joj ide što se zaista slaže uz brojna jela. Iako možda mislite da ne postoji recept koji niste isprobali, razmislite opet. Naime, ovaj recept postao je hit na TikToku zahvaljujući tvrdnjama da je toliko dobro da ako ga nekome pripremite, da ćete se na kraju i vjenčati, piše The Modern Proper.  

Jednostavni sastojci, nevjerojatni okusi i bit će na vašem stolu za 25 minuta. Zaronite u zalogaj nježnih pilećih prsa sa sušenim rajčicama, začinskim biljem i bogatim umakom od vrhnja. Minimalni broj sastojaka čini ovaj recept jeftinim i lakim za kupnju, a možete ga raditi kada imate obiteljski ručak ili i samo za sebe. 

Sastojci:

  • 3 velika komada pilećih prsa bez kostiju i kože ili 6 pilećih filea (otprilike jedan kilogram mesa) prethodno posušeni tapkanjem kuhinjskim ručnikom
  • Malo soli i crnog papra
  • 30 g brašna
  • 45 ml maslinovog ulja, plus još malo po potrebi
  • 40 g 3 žlice neslanog maslaca
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 žlica umaka od rajčice
  • ½ žličice sušenog origana
  • Crvena paprika, po ukusu
  • 240 ml pilećeg temeljca
  • 120-180 ml gustog vrhnja
  • 40 g naribanog parmezana
  • 67 grama narezanih rajčica osušenih na suncu, pakiranih u ulju
  • Svježi bosiljak, za posluživanje
  • Priprema: Ako koristite pileća prsa, počnite od najdebljeg kraja i prerežite svaki komad pilećih prsa vodoravno na pola tako da na kraju dobijete ukupno 6 komada. Obje strane mesa dobro posolite i popaprite. Savjet: Kako biste lakše rezali meso, pileća prsa stavite u zamrzivač na 20 minuta. U tanjur stavite brašno, a zatim uvaljajte zasebno svaki komad filea, otresajući višak. Tako uvaljano meso složite na pladanj ili veliki tanjur u jednom sloju.

     

  • Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Kad se zagrije, smanjite vatru i dodajte maslac. Čim se rastopi dodajte meso i pecite dok ne porumene s jedne strane oko 5 minuta. Okrenite i pecite na drugoj stranu dok isto ne porumeni, otprilike 4 do 5 minuta. Učinite to u serijama i izbjegavajući natrpavanje tavice i ako je potrebno, dodajte još ulja. Pečeno meso prebacite na tanjur ili pladanj.

  • Smanjite vatru na nisku, pa u istu tu tavicu dodajte češnjak i lagano dinstajte, često miješajući, dok ne zamiriše, otprilike 1 do 2 minute. Dodajte umak od rajčice, pa miješajući dinstajte oko 2 minute, sve dok boja ne potamni. Zatim dodajte origano i ljuskice crvene paprike, po ukusu. Pojačajte vatru na srednju, dodajte temelja. Pustite da lagano kuha, stružući sve komadiće s dna posude, sve dok se tekućina ne smanji za pola, oko 5 minuta.

    Dodajte vrhnje i lagano miješajte sve dok se umak ne zgusne, oko 3 minute. Pažljivo kuhajte i smanjite vatru ako je potrebno, važno pustiti da se lagano krčka. Umiješajte parmezan i sušene rajčice. Po želji dodajte još vrhnja i začinite umak. Vratite piletinu u tavicu da se zagrije, oko 4 minute. Zatim maknite s vatre i po vrhu pospite bosiljak.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.