NA VRHU LISTE OMILJENIH

Jeste li ikad stavili ovaj začin u čokoladne raspucance? Isprobajte recept jer rezultat je fantastičan!

Jeste li ikad stavili ovaj začin u čokoladne raspucance? Isprobajte recept jer rezultat je fantastičan!
16.12.2022.
u 12:59
Pogledaj originalni članak

Iznutra mekani i kremasti, a izvana slatko hrskavi raspucanci su jedan od omiljenih blagdanskih kolača. Ove godine dodali smo im topao, zimski začin i bolji su nego ikad! Recept smo posudili od Tatjane Miletić, provjerene majstorice za slastice svih vrsta i za sve prigode. Vrijeme pečenja ovisi o jačini vaše pećnice kao i o veličini keksića koje napravite. Najbolje je da zagrijete pećnicu na 200-220 stupnjeva, ubacite kolačiće i smanjite na 180 stupnjeva.

Čokoladni raspucanci

Sastojci:

220 g tamne čokolade, po želji možete dodati malo mliječne 90 g maslaca 220 g glatkog brašna 2 jaja 50 g šećera 1 žličica vanilije 1 žličica mješavine začina za savijaču od jabuka (možete ga nabaviti u Harissa trgovinama) 1/2 praška za pecivo

Smjesa za valjanje: 40 g šećera u prahu 40 g kristal šećera 1 žličica mješavine začina za savijaču od jabuka

 

Priprema: Rastopite maslac i u njega, dok je još topao, ubacite razlomljenu čokoladu. Sve zajedno miješajte dok se čokolada lijepo ne rastopi i sjedini s maslacem. Jaja, šećer, vaniliju i začin za savijaču od jabuka dobro sjedinite mikserom. Toj smjesi dodajte maslac i čokoladu i sve zajedno pomiješajte. Kad ste sve lijepo sjedinili krenite dodavati brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo. Gotovu smjesu stavite na sat vremena u hladnjak. Ohlađenu smjesu trgajte rukama da dobijete kuglice veličine oraha. Kuglice prvo uvaljajte u kristal šećer pomiješan sa začinom za savijaču od jabuka a potom u šećer u prahu. Na papir za pečenje slažite kuglice i blago ih pritisnite po sredini. Pecite ih na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Neka vas ne zbuni to što su mekane kad ih izvadite iz pećnice, slobodno ih ostavite nekoliko minuta u limu za pečenje pre nego što ih servirate. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.