Jaja se moraju odvojiti za mnoge kolače i slastice, ali i za slana jela. Iako većina ljudi to radi tako da razbije jaje pa žumanjak prebacuje u ljuskama dok bjelanjak odvaja u drugu posudu, postoji puno lakši način. Carolina McCauley iz Pertha, Australije na društvenim mrežama otkrila je svoj trik za odvajanje bjelanjka i žumanjka, a sve što je potrebno je plastična žlica s rupama, kako piše Daily Mail.
Da biste isprobali trik, Carolina je rekla da sve što trebate jest nabaviti dvije zdjelice i žlicu s prorezima, a zatim razbiti jedno jaje na žlicu. Bjelanjak će tako lako proći kroz proreze u posudu, a žumanjak će ostati na vrhu žlice.
Zatim žumanjak samo prebacite u novu posudu i po potrebi ponovite postupak. Njezin trik oduševio je brojne korisnike društvenih mreža, a mnogi su priznali kako se sami nikada ne bi sjetili ovog načina.
- Ovo je genijalno, tako pametno - samo je jedan od mnogobrojnih pozitivnih komentara.
Kako se to radi možete pogledati OVDJE