Čak i najboljima u kuhinji hrana ponekad zagori i kao rezultat toga posuđe ostane uništeno s tvrdokornim mrljama koje kao da se nikada neće oprati.
Tada većina poseže za ribanjem sa žicom ili agresivnim kemikalijama, ali kao i uvijek, rješenje se nalazi tamo gdje je problem i nastao – u vašoj kuhinji.
Iako je soda bikarbona višenamjensko sredstvo koje osim u hrani ima veliku primjenu i u kućanstvu kada je u pitanju čišćenje, još jedna stvar koju većina ljudi uvijek ima u kući uklanja tvrdokorne, zagorene tragove hrane na posuđu.
Radi se o prašku za pecivo. Dakle, sve što vam treba da u potpunosti i bez muke operete zagorjelo posuđe je jedna vrećica ovog sredstva koje se najčešće koristi za pripremu kolača.
U zagorenu posudu ulijte tri prsta vode, dodajte prašak za pecivo i prokuhajte. Zagoreni dijelovi trebali bi se početi odvajati sami od sebe, a možete koristiti i staru četkicu za zube ili namjensku četku za pranje posuđa.
Ako ne uspijete prvi put, ponovite postupak, a potom tavu ili bilo koje drugo posuđe operite uobičajenim postupkom, s malo deterdženta i mlake vode.
Primjenom ovog trika uštedjet ćete vrijeme, a zagoreno posuđe više vam neće zadavati glavobolje te će uvijek biti blistavo čisto, piše krstarica.com.