izbjegnite probleme

Kako skuhati rižu i biti siguran od toksina

Foto: Pixabay
Kako skuhati rižu i biti siguran od toksina
14.01.2021.
u 08:56
Pogledaj originalni članak

Jedna od najčešćih metoda kuhanja riže može dovesti do niza zdravstvenih problema, uključujući bolesti srca, dijabetes i rak, upozoravaju znanstvenici.

Sudeći prema nedavnom istraživanju, kuhanje ruže u vreloj vodi sve dok ne ispari može biti nedovoljno za uklanjanje arsena. 

Zbog korištenja industrijskih toksina i pesticida koji se nalaze u zemljištu, arsen dospijeva i u rižu, a ova kemikalija povezana je s nizom zdravstvenih problema, uključujući bolesti srca, dijabetes i rak, kao i probleme u razvoju, prenosi Vaša kuharica. 

Najsigurniji način za kuhanje riže je da je ostavite da se natopi tijekom noći, a potom isperete više puta – sve dok voda ne bude prozirna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.