Sastojci:
4 jabuke,
50 g neslanog krem sira,
2 jaja,
50 g karamel sosa,
50 g šećera,
12 pti-ber keksa,
50 g putera,
kašičica cimeta i
sjeckani lješnjaci za ukrašavanje.
Priprema:
1. Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, postepeno umiješajte krem sir i dobro sjedinite. Dodajte karamel sos i snijeg od bjelanaca, kašiku po kašiku.
2. Sipajte u kesu sa zvjezdastim nastavkom i ohladite u frižideru. Jabuke operite, očistite sjemenke i izrežite na kockice. U posudi zagrijte puter, dodajte kockice jabuka i dinstajte na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta, povremeno promiješajte.
3. Posudu sklonite s ringle, začinite cimetom i ohladite. Kolačiće izdrobite u blenderu ili oklagijom. U četiri dekorativne čaše ili posude prvo rasporedite izmrvljen keks, zatim sipajte ohlađen kompot od jabuka, spiralno ukrasite smjesom od krem sira, pospite sjeckanim lješnjacima, ohladite i poslužite uz kavicu.