Suho Polje

Kardinal Puljić posvetio župnu crkvu i oltar u Suhom Polju

Kardinal Puljić posvetio župnu crkvu i oltar u Suhom Polju
14.08.2018.
u 18:19
Pogledaj originalni članak

U nedjelju, 12. kolovoza nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić predslavio je svečano misno slavlje pod kojim je posvetio župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Suhom Polju i oltar.  U koncelebraciji s kardinalom bilo je desetak svećenika, a tijekom mise asistirali su franjevački novaci s Gorice, piše Nedjelja.ba.

Prije ulaza u crkvu kardinal Puljić predao je ključ sadašnjem župniku fra Marku Jukiću koji je otključao crkvu, a nakon svečanog ulaska u procesiji, nadbiskup je posvetio vodu i njom poškropio vjernike i crkvu.

Poslije misnih čitanja, umjesto molitve vjernika pjevale su se litanije nakon kojih su župnik fra Marko i kardinal Puljić potpisali povelju koja je stavljena u oltar s moćima Sv. Leopolda Bogdana Mandića. Potom je kard. Vinko pomazao oltar i 12 križeva, a nakon posvete nastavljeno je misno slavlje.

Župnik fra Marko na kraju je zahvalio svima koji su pomogli u izgradnji crkve, a posebno kardinalu Puljiću za čin posvete.
Nakon euharistijskog slavlja nastavljeno je druženje u prostorijama župne kuće.

Dodajmo da je crkva u Suhom Polju bila minirana u Domovinskom ratu., a 1998. započelo se s izgradnjom nove crkve koja je za samo dvije godine, iako nedovršena, bila u uporabi. Nakon osam godina započeti su radovi na konačnom uređenju koji su privedeni kraju za mandata župnika fra Marka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.