VIKENDOM MIJESIMO

Kiflice s nadjevom koje svi obožavaju – poduplajte količinu jer nestaju brzinom svjetlosti!

Kiflice s nadjevom koje svi obožavaju – poduplajte količinu jer nestaju brzinom svjetlosti!
01.03.2023.
u 15:50
Vikendom uvijek nešto mijesimo, a danas su na meniju slane domaće kiflice s nadjevom od sira koje se, naravno, tope u ustima dok ih jedete. S ovim iznenađenjem u subotnje jutro ne možete pogriješiti jer čim zamirišu iz pećnice, svi će se okupiti oko stola
Pogledaj originalni članak

Ako volite mijesiti i sami pripremati kruh i peciva, naša je topla preporuka da isprobate i ove kiflice po receptu Tatjane Miletić. Možete ih poslužiti kao doručak ili ubaciti u torbu i ponijeti na izlet u prirodu.

Domaće kiflice s nadjevom od sira

Sastojci:

- 500 g brašna
- 300 ml mlijeka
- 1 suhi kvasac
- 1 žlica šećera
- 1 žlica brašna
- 1 žlica soli 
- 80 g ulja
- 80 g maslaca
- 1 žumanjak
- 100 g mekanog, bijelog sira

Dodatno:

- sezam za posipanje
- 1 žumanjak za premazivanje

Priprema:

U 200 ml zagrijanog mlijeka, dodajte suhi kvasac, žlicu šećera, žlicu brašna i pustite da se “aktivira”. U 500 g brašna dodajte sol, aktivirani kvasac, ulje, ostatak zagrijanog mlijeka (100 ml) i sve zajedno sjedinite. Mijesite barem 7 minuta u procesoru. Tijesto ostavite da nadođe oko 60 minuta. Zatim ga podijelite na 4 dijela, premijesite i formirajte kuglice. Rastanjite ih i podijelite na 8 dijelova. Napravite nadjev od bijelog sira i žumanjka, stavite ga malo na svaki dio tijesta i oblikujte kiflice. Kiflice poredajte u lim za pečenje u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, prekrijte ih krpom i ostavite 15 minuta da nadođu. Premažite ih žumanjkom, prelijte rastopljenim maslacem i pospite sezamom. Pecite na 200 °C 25-30 minuta, izvadite iz pećnice, pustite da se malo prohlade i poslužite.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.