"Kolač sve po dva – odavno bolji nisam probala. Najbolji kolač!", piše autorica recepta na Coolinarika.
Sastojci:
2 jaja
200 g šećera
200 ml ulja
200 ml mlijeka
200 g mljevenih oraha
200 g pšenične krupice
200 g brašna
2 naribane jabuke
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
malo ruma
50 g džema marelica
50 g nasjeckanih oraha
Priprema:
U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer.
Dodajte ulje, mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.
Na kraju umiješajte naribane jabuke i rum pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 20×35 cm).
Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
Pečeni kolač premažite džemom od marelica i pospite nasjeckanim orasima.