Svi vole kiflice, a možete li zamisliti kombinaciju ovog mekanog tijesta i pizze? Donosimo recept za talijanske kiflice s omiljenom nadjevom za pizzu. Pripremaju se kao klasične kiflice od dizanog tijesta i pune finim nadjevom od šunke, mozarelle i pasirane rajčice.
Sastojci
- 15 g kvasca
- 200 ml mlake vode
- 1 jaje
- 1 žličica šećera
- 50 ml hladnog mlijeka
- 50 ml ulja
- 600 g brašna
Za punjenje:
- pasirana rajčica
- naribana mozarella
- šunka, salama ili kobasice
- origano
Recept za kiflice s pizza nadjevom
Zamijesite tijesto
Kvasac pomiješajte s toplom vodom i žličicom šećera. Dodajte mlijeko, ulje, cijelo jaje i pomiješajte. Lagano dodajte brašno, malo soli i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite da odstoji oko dva sata.
Pripremite nadjev
Pomiješajte pasiranu rajčicu s origanom, narezanom šunkom i naribanim sirom.
Razvaljajte tijesto
Kada se tijesto udvostruči malo ga premijesite i podijelite na dva dijela. Razvaljajte i narežite na 12 jednakih trokuta. Svaki premažite nadjevom i zarolajte u oblik kiflice. Pokrijte i ostavite da odstoje 20-ak minuta.
Pecite
Premažite ih sa smjesom od žumanjka i žlice vrhnja za kuhanje i pospite mozarellom. Pecite na 190 C 20 minuta.