BEOGRAD

Kosta Kecmanović u utorak u sudnici iza stakla

Kosta Kecmanović u utorak u sudnici iza stakla
03.10.2024.
u 20:38
Kosta će u pratnji psihijatra s klinike u zgradu u Ustaničkoj ulici biti prevezen kolima saniteta
Pogledaj originalni članak

Kosta Kecmanović kojeg je Viši sud u Beogradu pozvao da svjedoči 8. listopada u kaznenom postupku, koji se vodi protiv njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović i instruktora u streljani Nemanje Marinkovića, neće svjedočiti video linkom iz bolnice, gdje se nalazi, već će biti doveden u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.To će biti prvi pu t da on od zločina, koji je počinio u svojoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. svibnja 2023. godine, napušta dječju psihijatrijsku kliniku u koju je smješten na ispitivanje, saznaju Novosti.rs. Prema informacijama ovog portala, Kosta će u pratnji psihijatra s klinike u zgradu u Ustaničkoj ulici biti prevezen kolima saniteta. U sudnici će biti smješten u staklenu "kućicu" za zaštićene svjedoke, koja je zatamnjena, tako da on može direktno da vidi sve, a njega nitko. Sudija, optuženi, odvjetnici i pobitelji njegovih žrtava gledat će ga na monitorima i slušati preko zvučnika.

Uloga psihijatra će biti da ga promatra dok svjedoči i da eventualno intervenira i traži pauzu, ako mu iz nekih razloga ne bude dobro.Oštećene obite lji ubijenih i ranjenih u tom zločinu bit će smještene iza neprobojnog stakla u dijelu gdje u toj sudnici sjedi javnost, koja je u ovom predmetu inače isključena. Kada 8. listopada započne suđenje prvo će se psihijatar izjasniti ima li medicinskih smetnji da Kosta svjedoči. Kosta, naravno ima pravo da ne svjedoči protiv roditelja i da se sada u sudnici izjasni da li želi da svjedoči ili ne. Ukoliko odbije, pretres se završava, a ako prihvati ispričat će kako je naučio da puca, kakva je uloga njegovih roditelja, kako je tog dana odlučio da počini zločin i šta je sve radio. Svi učesnici u procesu moći će da mu postavljaju pitanja.

Inače, Vladimir Kecmanović, otac, je optužen za teško djelo protiv opće sigurnosti, jer je Kostu učio da puca i nije dobro osigurao pištolje, pa mu ih je sin uzeo i ubio deset osoba, a šest ranio. Miljana Kecmanović, majka, se tereti za nedozvoljeno držanje municije, jer je na jednoj čauri u učionici povijesti nađen njen DNK trag.Nemanja Marinković za davanje lažnog iskaza, jer je policiji rekao da Kosta nikada nije pucao u streljani, a na snimcima se vidi drugačije. Kosta je posljednjih mjeseci u bolnici vrlo ćutljiv, skoro da ništa ne priča i u nekoj vrsti je depresije. Kažu nam da ima strahove i da je uznemiren, saznaje portal. Tijekom istrage, nekih dva mjeseca poslije počinjenog zločina, Kosta K. je  putem video linka iz psihijatrijske bolnice ispitan u Višem tužiteljstvu i tada je pored njega sjedila majka Miljana Kecmanović.

On je, kako piše u optužnici, rekao da je taj dan ušao u školu, sjeo na klupu i razmišljao da pozove majku telefonom. Tu mu je prišao čuvar Dragan Vlahović i rekao mu da ide na sat. Kosta je kazao da je tada u njemu vidio svog neprijatelja i kada se Dragan okrenuo da ide na svoje mjesto u portirnici, Kosta je izvadio pištolj i pucao mu u leđa. Nakon toga je ušao u hol i pucao u tri djevojčice Anu Božović, Bojanu Asović i Sofiju Negić, a onda napravio masakr i u učionici povjesti, gdje su na satu bili đaci iz njegovog odjeljenja.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.