ideja za blagdansku slasticu

Kremasta rolada s mrkvicama: desert koji oduševljava i izgledom i ukusom

Foto: coolinarika
Kremasta rolada s mrkvicama: desert koji oduševljava i izgledom i ukusom
27.03.2023.
u 07:56
Pogledaj originalni članak

Ako si u potrazi za inspiracijom za pripremu blagdanskih slastica, a danima već upijaš kreativne ideje po bespućima interneta i svaka ti se čini komplicirana, imamo asa iz rukava. Kremasta rolada s mrkvicama je desert koji oduševljava izgledom, a za izradu od rekvizita su potrebni tek plastična vrećica, jestive boje i kuhinjska krpa za rolanje, piše Coolinarika.


Sastojci

ZA DEKORATIVNU PASTU:

1 bjelanjak
30 g mekanog maslaca
30 g šećera
40 g Podravka Glatkog brašna
prstohvat soli
prehrambena boja – narančasta i zelena

ZA BISKVIT:
4 žumanjka
3 bjelanjka
75 g šećera
1 žlica ulja
25 ml mlijeka
25 g kakaa
35 g Podravka Glatkog brašna
10 g Dolcela Gussnela

ZA KREMU:
1 Dolcela Puding vanilija
350 ml mlijeka
30 g šećera
200 ml Dolcela Šlaga 5+


Priprema

1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a posudu za pečenje dimenzija oko 30x25 cm obložite papirom za pečenje.

2. Pjenjačom pomiješajte sastojke za pastu, a zatim veći dio obojite narančastom, a manji dio zelenom bojom.

3. Paste prebacite u slastičarsku vrećicu s malim okruglim otvorom, pa na dno posude za pečenje koju ste prekrili papirom za pečenje i iscrtajte mrkvice s listićima na vrhu.

4. Za biskvit, bjelanjke i sol izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte 25 g šećera i umiješajte.

5. Žumanjke miksajte s ostatkom šećera, a zatim dodajte ulje i mlijeko.

6. U smjesu prosjte kakao, brašno i Gussnel i izmiješajte.

7. Zatim špahtlom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporedite preko mrkvica i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 10 minuta.

8. Pečenu roladu prebacite na papir za pečenje, skinite papir sa stražnje strane, pa je zarolajte da se ohladi.

9. U međuvremenu pripremite kremu. Puding izmiješajte s 50 ml mlijeka i šećerom pa ga ukuhajte u vruće mlijeko.

10. Šlag 5+ izmiksajte do željene čvrstoće.

11. Ohlađenu kremu od pudinga pomiješajte s utučenim šlagom.

12. Pripremljenom kremom premažite cijelu površinu biskvita i zarolajte u roladu.


Posluživanje

Biskvit pažljivo odrolajte, nafilajte kremom i ponovno zarolajte. Ohladite do posluživanja. 

Malo ohladite i poslužite.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.