Svijet slastica

Kremastiji, sočniji i ukusniji kolač od jabuka sigurno niste probali, a usto izgleda senzacionalno!

Kremastiji, sočniji i ukusniji kolač od jabuka sigurno niste probali, a usto izgleda senzacionalno!
31.07.2021.
u 08:45
Pogledaj originalni članak

Gastroblogerica Tatjana Miletić na svom blogu MyTastyPot dijeli zanimljive recepte kojima je teško odoljeti, pogotovo kada vidite genijalne fotografije istih. Danas donosimo jedan lagani desert koji će, vjerujemo, nestati u trenu jer je spoj sastojaka neodoljiv - kokos, keksi i jabuke.

Kora:
350 g plazme ili nekog drugog mljevenog keksa
3 žlice kokosova brašna
250 ml slatkog vrhnja

Nadjev:
600 ml mlijeka
puding od vanilije
1 žumanjak
5-6 žlica šećera
prstohvat praha vanilije
20 g maslaca

Nadjev od jabuka:
maslinovo ulje
2 veće jabuke
šaka suhih bijelih grožđica (30 g)
1 žličica cimeta
3 žlice smeđeg šećera
malo listića kokosa za dekoraciju

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:
Za ovaj kolač bilo bi dobro da imate kalup za torte. Za koru pomiješajte plazmu sa slatkim vrhnjem i ubacite kokosovo brašno. Sve dobro sjedinite i ubacite u kalup, tako da ga prstima utisnete u njega. Tijesto stavite u hladnjak dok pripremate nadjeve. 500 ml mlijeka stavite da zakipi, a za to vrijeme dobro promiješajte u posebnoj posudi puding sa 100 ml mlijeka, šećerom, prahom vanilije i žumanjkom.

Maknite mlijeko s vatre kada proključa i lagano ulijevajte pripremljeni puding uz stalno miješanje. Vratite na laganu vatru i nastavite s neprestanim miješanjem još nekoliko minuta. Ostavite nadjev da se malo prohladi pa prelijte preko kore.

Sve zajedno vratite na 15 minuta u hladnjak da se stegne, taman koliko vam treba da pripremite nadjev od jabuka. Jabuke narežite na kockice pa ih u tavici na malo maslinova ulja pirjajte, a potom dodajte šećer da ih malo karamelizirate.

Zatim dodajte suhe grožđice i žličicu cimeta i dinstajte još desetak minuta. Prelijte preko nadjeva i ostavite u hladnjaku da se malo stisne (nekih 30 minuta). Prije služenja kao dekoraciju preko jabuka možete posipati listiće kokosa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.