Doručak je najvažniji obrok u danu. Stoga je važno da on bude nutritivan, ali i ukusan. Jaja su jedan od najpopularnijih doručaka, pogotovo kada se naprave u kajganu, prenosi mirror.co.uk. No većina ljudi radi jednu grešku kod spravljanja kajgane - dodaje mlijeko.
Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama Buzzfeeda, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postignu ‘kremastu teksturu’, ali zapravo postižu suprotno. Mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenim i gumenim.
Britanski kuhar otkrio je kako napraviti savršenu kajganu. Umjesto dodavanja mlijeka, chef Dan Joines u kajganu dodaje maslac.
Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja. Vatru ostavi na srednjoj ili slaboj vatri, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom i ukusnom kajganom, spravljenom u svega nekoliko minuta.