Jaja su odličan izvor proteina te su jako svestrana i može ih se pripremati na mnogobrojne načine. Ipak, mogu postati dosadna ako ih svako jutro jedete na isti način. Ako su vam dosadila kuhana jaja, omleti ili kajgana, kuhari preporučuju kako možete iskoristiti jaja na drugačije načine, prenosi insider.com.
Za doručak koji uključuje jaja, ali ona nisu najvažniji dio obroka, probajte dodati bjelanjke u vruću zobenu kašu. Bjelanjci će se odmah početi kuhati i stvrdnjavati, a ostavit će prozračnu i laganu teksturu. Možete dodati i dodatke po svom odabiru, poput bobičastog voća, za lagan i zdrav obrok. Ako vam za ručak ili večeru ostane tjestenine ili riže, možete im dodati jaja i razne začine, poput peršina, parmezana i češnjaka, kako biste dobili jednostavnu frittatu. Ovo jelo odlično je za laganu večeru ili za grickanje između obroka.
Za još jedan lagan i brz doručak, smoothieju dodajte jedan bjelanjak. Dok je smoothie u blenderu, napravljen kao i inače, dodajte mu jedan bjelanjak za dodatnu dozu proteina. Jaja se mogu koristiti i u rađenju ukusnih pića i koktela. Sve što trebate napraviti je pomiješati, to jest dobro protresti, sok, alkoholno piće i bjelanjke, kako biste dobili laganu i prozračnu teksturu. Zatim u jednu čašu stavite malo leda i dodajte koktel.
Žumanjci iz tvrdo kuhanih jaja mogu poslužiti kao zamjena za ribani sir. Sve što trebate napraviti je naribati žumanjke te dodati malo soli. Oni će biti odličan dodatak različitim jelima, od juhe i salate do tjestenine i pečenog mesa.