ISPROBAJTE VEĆ DANAS

LEDENA MALINICA: Kolač savršenog omjera biskivita i krema, a tako se lako priprema!

Foto: Natašine slastice
LEDENA MALINICA: Kolač savršenog omjera biskivita i krema, a tako se lako priprema!
29.09.2021.
u 07:12
Pogledaj originalni članak

U trgovinama se sve više prodaju fini domaći kolači savršenog okusa. Medena pita, čupavci, kolači od jabuka,…za par maraka možete si priuštiti zbilja sjajan kolač. Mi smo se bacili u potragu za receptom jednog od njih koji nam je privukao posebnu pažnju, što izgledom što okusom. Kolač s malinom – mekan i  sočan, savršenog omjera biskvita i krema.

Savršen recept donose Natašine slastice. Njene recepte obožavamo jer imaju izrazito točne omjere, te detaljan opis pripreme, tako da je zbilja teško pogriješiti u pripremi, piše Dnevno.hr. 

Recept za kolač od maline je jedan od njenih poznatijih kolača, a oduševio je brojnje njene brojne pratiteljice, kao i njihove obitelji i prijatelje. Ledena malinica, kako ju Nataša zove, oduševit će vas na prvi zalogaj, a ako ih napravite gostima osigurali ste jednu sjajnu večer!

Možda će vas se učiniti da je postupak kompliciran, no slijedite korake i shvatit ćete koliko je kolač zapravo jako jednostavam za pripremu.

SASTOJCI:

BISKVIT:
6 jaja
130 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml ulja
150 ml jogurta
110 g brašna
1 prašak za pecivo

KREMA OD MALINA:
500 g malina
3 žlice šećera
2 pudinga od malina
500 ml vode + 200 ml vode

BIJELI FIL:
1 l mlijeka
130 g šećera
2 vanilin šećera
110 g gustina
200 g margarina ili maslaca

DEKORACIJA:
čokolada za naribati

BIJELI FIL:

Prvo napravite bijeli file, tako da se može hladiti dok pripremate ostalo.
U zdjelu dodajte gustin, šećer, vanilin šećer i prelijte sa 200 ml mlijeka, sve pomiješajte pjenjačom.
Ostatak mlijeka ulijte u lonac i stavite kuhati.
Kada zakipi sklonite sa strane i umiješajte pripremljene sastojke.
Sve zajedno vratite kuhati.
Vrući fil izlijte u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Nakon što se fil ohladi uklonite foliju, te ju izmiksajte.
Dodajte narezan margarin ili maslac sobne temperature i sve dobro sjedinite mikserom.

BISKVIT SA JOGURTOM

1. U zdjelu dodajte jaja, šećer i vanilin šećer.

2. Sastojke miksajte dok ne postanu pjenasti.

3. Dodajte ulje i jogurt, kratko miksajte.

4. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno sa praškom za pecivo.

5. Pripremljene sastojke dodajte smjesi, zatim sve lagano sjedinite pjenjačom.

6. Smjesu istresite i rasporedite na masni papir u kalupu dimenzija 24 x 37 cm.

7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 25-30 min.

8. Biskvit ostavite da se ohladi, zatim ga prerežite na dva dijela.

KREMA OD MALINA

1. U lonac dodajte svježe ili zamrznute maline, šećer, sastojke stavite kuhati.

2. Kada maline omekane, procijedite ih.

3. U procjeđeni dio ulijte vode da dobijete 500 ml tekućine.

4. Izlijte u lonac.

5. Posebno pomiješajte puding od maline sa 200 ml vode.

6. Pripremljeni dio dodajte u lonac i sve zajedno stavite kuhati.

7. Nakon što se krema zgusne, vruću kremu jednako rasporedite na oba biskvita.

8. Ostavite da se ohladi.

KOLAČ OD MALINA SLAGANJE

1. Biskvit sa kremom od malina postavite na tacnu.

2. Rasporedite pola bijelog fila.

3. Postavite biskvit sa malinama.

4. Rasporedite preostali bijeli fil.

5. Za dekoraciju izribajte čokoladu.

6. Kolač stavite u frižider da se stegne.

Napomena: Prema iskustvu žena koje su isprobale recept, umjesto malina sjajna je kombinacija s jagodama, kao i višnjama iz staklenke.

Pogledajte video:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.