recept

LEDENI VAL: Nevjerojatan spoj lješnjaka, nutelle i čokolade

Foto: gospodarski.hr
LEDENI VAL: Nevjerojatan spoj lješnjaka, nutelle i čokolade
02.09.2021.
u 21:16
Pogledaj originalni članak

Tijesto:

✦100 g prženih i sjeckanih lješnjaka

✦10 bjelanjaka

✦15 žlica šećera

✦10 žlica brašna

✦6 žlica Nutelle

Priprema:

U veći kalup dimenzije 28 x 32 cm staviti papir za pečenje, premazati ga marga­rinom, posipati brašnom i rasporediti grubo sjeckane pržene lješnjake. Istući bjelanjke u čvrst snijeg, te postupno dodavati šećer. Do­dati brašno, te sjediniti pjenjačom. Smjesu rasporediti po lješnjacima i peći na 180 °C oko 20 minuta. Ohlađeni biskvit okrenuti da lješnjaci budu na vrhu i maknuti papir za pe­čenje. Lješnjake premazati Nutellom, donosi gospodarski.hr.

Krema:

✦10 žumanjaka

✦12 žlica šećera

✦4 žlice brašna

✦3 žlice škrobnog brašna (gustina)

✦500 ml mlijeka

✦250 g margarina

✦100 g čokolade za kuhanje

✦3 vanilin šećera

Priprema:

Pomiješati žumanjke, šećer, braš­no i škrobno brašno s malo mlijeka, a ostatak staviti kuhati. U uzavrelo mlijeko dodati pri­premljene sastojke i kuhati dok ne postane gusto. Ohladiti i dodati izrađen margarin sobne temperature. Kremu podijeliti na dva dijela, u jedan dio staviti otopljenu i malo ohlađenu čokoladu za kuhanje, a u drugi vanilin šećer. Kremu nanositi s vrećicom za ukrašavanje tako da se kombiniraju obje vr­ste kreme naizmjence.

Dekoracija:

✦50 g čokolade za kuhanje

✦1 – 2 žlice ulja

Priprema:

Otopiti čokoladu i ulje na pari, te malo ohladiti. Staviti u tuljac (fišek) od papi­ra za pečenje i šarati po kremi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.