Jednostavno je

Luk i krumpir ne čuvaju se zajedno, a znate li što jabuka ima s tim?

Luk i krumpir ne čuvaju se zajedno, a znate li što jabuka ima s tim?
18.05.2024.
u 11:19
Pogledaj originalni članak

Mnogi ljudi misle da u kuhanju nema nikakvih komplikacija i da je sve vrlo jednostavno. Ipak, često se događaju katastrofe u kuhinji jer su ljudi brzopleti. Ne paze, ali i potpuno krivo čuvaju namirnice. Pink Villa zato donosi nekoliko odličnih trikova koje trebate slijediti kada je riječ o pospremanju hrane kako bi uvijek bila svježa.

Kako spriječiti da krumpir propadne?

Jedan trik s kojim će vaši krumpiri duže ostati svježi je taj da ih pohranite u posudu zajedno s jabukama, ali i da izbjegavate da je u njihovoj blizini luk. Neka obavezno budu na hladnijem i tamnijem mjestu.

 

Kako se riješiti neugodnih mirisa iz staklenki?

Staklenka u kojoj ste nekada držali češnjak i dalje ima neugodan miris iako ste ju oprali bezbroj puta? Probajte trik s novinama, navodno upijaju mirise. Uzmite nekoliko listova i zgužvajte ih, stavite u staklenku i nakon nekoliko sati miris bi trebao nestati.

 

Kako da jaja ostanu svježa?

Ako želite sačuvati svježinu jaja možete ih premazati uljem, a potom staviti u hladnjak.

 

Kako da zeleno povrće ostane svježe i ne uvene brzo?

Prvo ga operite i dobro posušite. Zatim ga pohranite u plastičnu vrećicu u kojoj se stvori zrak - nemojte ga ispuhati već samo zavežite vrećicu.

 

Zaboravili ste izvaditi maslac iz hladnjaka, a treba vam za recept?

Izrežite ga na male kockice i ostavite na sobnoj temperaturi oko 20 minuta. Maslac se nevjerojatno brže topi kada je izrezan na manje komadiće nego kada ga ostavite cijelog.

 

Kako ugrijati hranu u mikrovalnoj jednako?

Kako bi se vaš ručak ravnomjerno ugrijao, posložite hranu na tanjur u krug tako da sredina ostane prazna.

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.