Narezano voće, posebno jabuke, brzo potamni nakon rezanja, a pogotovo ako ga izrežete i ponudite djeci koja ga ponekad jedu i cijeli dan.
Već nakon pola sata voće počinje tamniti, a djeci je tada još neprivlačnije i rijetko tko bi ga pojeo. No, majka troje djece Eleanor Hill na internetu je podijelila svoj trik kako voće koje daje svojim mališanima ostane svježe kao da ga je tek isjekla.
Pogotovo kada je riječ o voću koje im pakira za obrok u školi jer djeca ga je djeci teško jesti u komadu, a izrezano brzo postane smeđe boje. Većini je poznato da se to može učiniti s prskanjem limunovog soka po voću, no kisela jabuka i ovako nije omiljeni izbor najmlađima, a pogotovo ako je još poprskana s limunom.
Eleanor Hill tako oko jabuke nakon što je 'provuče' kroz sjeckalicu za voće, stavi deblju kuhinjsku gumicu pa tako voćka ostane u komadu, a vlastite kiseline u voću ne dopuštaju da ono oksidira i počne tamniti.
– Isto to činimo i s kruškama jer od smeđe jabuke gora je samo smeđa kruška – ističe ona.
Ovaj trik svidio se mnogim majkama koje često bacaju voće jer ga djeca ne pojedu.