Stiže promjena vremena

Meteorolozi nemaju dobre vijesti

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Meteorolozi nemaju dobre vijesti
16.10.2024.
u 12:50
Kako mjesec bude odmicao temperature će biti sve više jesenje
Pogledaj originalni članak

Iza nas je sunčano i stabilno vrijeme, od sutra porastom naoblake lokalno slabije padavine. Temperature u nastavku mjeseca u postepenom padu.

Pred kraj listopada moguće osjetnije zahlađenje, objavili su bosanskohercegovački meteorolozi. "Proteklih dana uživali smo u pretežno sunčanim i stabilnim listopadskim danima. Sunca i ugodne dnevne topline će svakako još biti u nastavku mjeseca ali se u prognozi počinje spominjati i kiša. To je znak da se utjecaj anticiklone polako narušava. Kako mjesec bude odmicao temperature će biti sve više jesenje. Uskoro sve hladnije noći i jutra, sve češća i dugotrajnija magla, a i dnevna toplina sve skromnija", naveli su.

Danas se očekuje porast naoblake sa zapada. "Od jutarnjih sati najprije u Krajini, a kasnije tijekom dana i u većem dijelu ostatka zemlje kiša uglavnom slabog intenziteta. Uz padavine temperature u blažem padu i u najtoplijem dijelu dana kretat će se od oko 12°C na sjeverozapadu i sjeveru do oko 20°C na jugu zemlje. Rubnim utjecajem ciklona od petka(18.10.) do nedjelje(20.10.) i dalje većinom oblačno uz lokalno padavine uglavnom na zapadu i jugu zemlje. Nešto više sunčanih intervala na istoku i sjeveroistoku. Od nedjelje ponovnim jačanjem anticiklona slijedi niz pretežno sunčanih dana, ali uz sve hladnija jutra, lokalnu pojavu mraza i češću maglu. Nova, ovog puta izraženija promjena vremena moguća je krajem listopada, kada bi uslijedio i osjetniji pad temperatura uz padavine", zaključili su.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.