Hrvatski predsjednik

Milanović: BiH dati signal da su dobrodošli u EU

Milanović: BiH dati signal da su dobrodošli u EU
20.06.2022.
u 16:59
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović je u Zemuniku nakon svečanosti dodjele letačkog znaka vojnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kadetima 26. naraštaja govorio pred novinarima. 

Prvo pitanje, prenosi 24 Sata, ticalo se sutrašnjeg posjeta finske premijerke Sanne Marin Hrvatskoj, odnosno razgovora s premijerom i predsjednikom. 

"Razgovarao sam s finskim predsjednikom prije nekoliko dana, ne vjerujem da će biti ništa drugačije. Finska ima svoje sigurnosne razloge, ima ih i Hrvatska. I ovo je dobra prilika da ovu priču koja je krenula s Ukrajinom i Moldovom da im se da status kandidata. To je jedna nada. Na tome treba još puno raditi da se to dodijeli i Bosni i Hercegovini. O tome se uopće ne govori, kao da ta država ne postoji", rekao je.  

- Ja sam za to da se cijeloj BiH da signal da su dobrodošli u EU jer će biti nemoguće objasniti da Ukrajina i Moldavija mogu, a BiH ne. To je uredu, ali Hrvatska ne može dopustiti da se iz tog kruga izostavi BiH. To bi nalikovalo sadizmu. Oni su naši susjedi, zemlja bez tereta, s kojom imamo tisuću kilometara granice. Valjda nas se nešto pita. Očekujem da se i hrvatska Vlada i premijer zauzmu za to - objasnio je. 

Sljedeće se pitanje ticalo fiksiranja cijena goriva.

 - Bolje ikad nego ikad. I ja bih kalkulirao na njihovom mjestu radi određenih razloga, kojih sada više nema, euro je siguran. Viđali smo već tu razinu cijena nafte. Dok rat ne završi i dok se stvari ne smire, možemo očekivat da taj rast neće stati, dakle, benzin neće biti jeftin više nikad, a neko vrijeme ćemo se morat naučit da će to koštati malo više - odgovorio je Milanović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.