RECEPT

Mileram torta: Kremasto savršenstvo okusa

Foto: gospodarski.hr
Mileram torta: Kremasto savršenstvo okusa
11.03.2021.
u 17:55
Pogledaj originalni članak

Torta koja će sigurno oduševiti mnoge je Mileram torta. Jednostavna, kremasta, osvježavajuća...

Tijesto:

✦10 dag maslaca

✦10 dag šećera

✦1 vanilin šećer

✦1 jaje

✦25 dag glatkog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: 

Miksati omekšan maslac sa šeće­rom i vanilin šećerom, dodati jaje, pa na kra­ju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Tijesto omotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak na 30 minuta, donosi gospodarski.hr.

Krema:

✦½ l mlijeka

✦2 pudinga od vanilije

✦20 dag šećera

✦80 dag milerama

✦45 dag smrznutog šum­skog voća

Priprema: 

Od mlijeka oduzeti par žlica, te pomiješati s pudingom i šećerom, te ukuhati u ostatak mlijeka. U vruće dodati mileram. Tijesto razvaljati tanko, na veličinu 28 – 30 cm u promjeru. Kalup za tortu promjera 26 cm namastiti i pobrašniti, pa u dno i na stra­nice utisnuti tijesto, te izbockati vilicom.

Na tijesto staviti vruću kremu, a na kremu ras­porediti smrznuto šumsko voće.

Staviti peći 60 – 70 minuta na 170 °C. U sredini će biti još mekano, ali će se hlađenjem stisnuti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.