sastanak

Ministar Bevanda razgovarao s veleposlanicima Japana i Nizozemske

Ministar Bevanda razgovarao s veleposlanicima Japana i Nizozemske
04.03.2020.
u 15:46
Pogledaj originalni članak

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima veleposlanike Japana Hideyukija Sakamota i Nizozemske Reinouta Vosa, s kojima je razgovarao o nastavku suradnje BiH s ove dvije prijateljske zemlje i stvaranju uvjeta za nova ulaganja.

Ministar Bevanda je potpisao i uručio veleposlaniku Vosu Memorandum o razumijevanju o tehničkoj suradnji između Ministarstva financija i trezora BIH i Ministarstva financija Nizozemske koji je ranije potpisala i nizozemska strana čime je on stupio na snagu.

Ovaj memorandum definirao je okvire suradnje dva ministarstva za razdoblje 2020. - 2022. godine, a posebice tehničke i financijske suradnje čiji će razvitak dalje ojačati funkcioniranje Ministarstva financija i trezora BiH.

Tijekom razgovora je naglašeno da Japan kontinuirano pruža potporu BiH kroz različite projekte, te je istaknuta mogućnost ulaganja u projekte u području zaštite okoliša.

Ministar Bevanda zahvalio se veleposlaniku Sakamotu na dosadašnjoj potpori i složio se s tim da ulaganja u zaštitu okoliša mogu istovremeno doprinijeti i ekonomskom i društvenom razvoju Bosne i Hercegovine.

Na sastancima se govorilo i o aktualnim političkim događanjima u BiH i potrebi vraćanja redovitim aktivnostima kako bi se ubrzao proces reformi nužnih za pristupanje Europskoj uniji - priopćeno je iz Ministarstva financija BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.