NASUKANI NA OBALI

Misterij: U brodovima pronalaze mrtva tijela, odakle dolaze?

Foto: Thinkstock
Misterij: U brodovima pronalaze mrtva tijela, odakle dolaze?
28.11.2017.
u 12:30
Profesor Satoru Miyamoto sa sveučilišta Seigakuin rekao je da je broj nasukanih brodova na japanskoj obali porastao od 2013. godine
Pogledaj originalni članak

Najmanje četiri broda nasukala su se ovog mjeseca na japanskoj zapadnoj obali, a na njima su pronađena mrtva tijela. Vlasti još nisu potvrdile odakle dolaze, no pretpostavlja se da su stigli iz Sjeverne Koreje. 

Osam kostura je pronađeno u trupu drvenog broda koji se nasukao na obali plaže Miyazawa, na sjeverozapadu japanskog otoka Honshu, izvijestila je jučer obalna straža, prenosi CNN. 

Neidentificirani brod je uočen dok je plutao, a kosturi su otkriveni tek kad je došao do obale. I dok vlasti nisu potvrdile da je brod iz Sjeverne Koreje, brod se podudara s nizom plovila koji su ranije završili na japanskoj zapadnoj obali. 

Profesor Satoru Miyamoto sa sveučilišta Seigakuin, koji je stručnjak za Sjevernu Koreju, rekao je da je broj nasukanih brodova na japanskoj obali porastao od 2013. godine. 'To se dogodilo nakon što je Kim Jong Un odlučio proširiti ribarsku industriju kao način povećanja prihoda za vojsku. Koriste stare brodove kojima upravlja vojska, ljudi koji nemaju znanja o ribarenju i to će se nastaviti', objasnio je Miyamoto. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.