Morski pas ubio turista ispred prepune plaže u Novoj Kaledoniji, kupači u panici bježali iz mora

Foto: Grgo Jelavic/Pixsell
Morski pas ubio turista ispred prepune plaže u Novoj Kaledoniji, kupači u panici bježali iz mora
21.02.2023.
u 21:22
Pogledaj originalni članak

Morski pas ubio je 59-godišnjeg australskog turista nedaleko popularne plaže u francuskoj Novoj Kaledoniji, prenose strani mediji. Ugrizao ga je nekoliko puta, od čega je muškarac zadobio teške ozljede ruku i nogu te je preminuo na mjestu događaja. Australac je u trenutku napada bio 150 metara udaljen od prepune plaže u gradu Nouméi, piše Telegram.

Dvije osobe koje su plovile čamcem u blizini vratile su ga na plažu, gdje su ga hitne službe pokušale spasiti. Unatoč pokušajima reanimacije, nesretni turist je umro. Mnogi kupači svjedočili su stravičnom napadu te su u panici bježali iz mora na obalu, a potom je policija evakuirala šire područje, pišu tamošnji mediji

Treći napad u tri tjeda

Gradonačelnica Sonia Lagarde naredila je zatvaranje većine plaža u tom području i hvatanje morskog psa. Podignuti su dronovi, pomoću kojih su uočena dva morska psa, prije nego što je operacija obustavljena zbog mraka, tvrdi lokalna policija.

Ovo je treći napad morskog psa kod plaže Chateau-Royal u posljednja tri tjedna, piše BBC. Morski pas na tom je području 29. siječnja teško ozlijedio 49-godišnjeg plivača, a nekoliko dana kasnije napao je i jednog surfera. Inače, Nova Kaledonija je francusko prekomorsko područje koje se nalazi oko 1200 kilometara istočno od Australije.

Iako broji svega 270.000 stanovnika, nalazi se na 13. mjestu u svijetu po ukupnom broju napada morskih pasa, prema podacima Prirodoslovnog muzeja Floride koji vodi statistiku još od 1958.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.