Ako volite pite od prhkog tijesta, još kada su pri tom čokoladne u kombinaciji s lješnjacima, onda je ovo najbolji kolač za vas.
Sastojci
300g brašna
150 g omekšalog maslaca na sobnoj temperaturi
4 žlice šećera, prstohvat soli
na vrh noža praška za pecivo
1 omot vanili šećera
1kom jaja
Nadjev:
1/2 l mlijeka
2 omota pudinga od čokolade
70 g čokolade sa visokim udjelom kakaoa
7 žlica šećera
80 g maslaca
5 punih žlica jezgre lješnjaka
Priprema
1. Pomiješati brašno,vanili šećer,prašak za pecivo,šećer,prstohvat soli,maslac, jaje i zamijesiti glatko tijesto.Zamotati ga u foliju i ostaviti u hladnjaku, piše Coolinarika.
2. Za to vrijeme napraviti nadjev. Izlomiti čokoladu.
3. Zavrijeti mlijeko,pomiješati puding i šećer i od ukupne količine mlijeka oduzeti toliko da se puding prah i šećer razmute u glatku smjesu bez grudica,ukuhati puding u kipuće mlijeko te dodati izlomljenu čokoladu i sve zajedno skuhati dok se smjesa ne zgusne.
4. Maknuti sa vatre i odmah u vruće dodati maslac.Sve dobro promiješati i ostaviti nadjev da se prohladi,pri tome više puta promiješati smjesu ili prekriti prozirnom folijom da bi se izbjeglo hvatanje pokorice na površini.