apostolski vizitator za Međugorje

Nadbiskup Cavalli: Sve pape su prema Međugorju pokazale veliko zanimanje

Foto: Zvonimir barisin/PIXSELL
Nadbiskup Cavalli: Sve pape su prema Međugorju pokazale veliko zanimanje
23.10.2024.
u 18:10
"Sada moramo, Međugorje koje se nalazi u jednom međunarodnom okviru, ne samo održavati nego  i razvijati surađujući, surađujući što je bolje moguće s milošću, jer je veličina ovoga mjesta milost koja dolazi od Duha svetoga", zaključio je nadbiskup Cavalli
Pogledaj originalni članak

Zbornik znanstvenih radova ”Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji” objavljen je 21 rad s XIV. Nacionalnoga mariološko-marijanskoga kongresa koji je u Međugorju održan od 7. do 9. listopada 2022. Zbornik je uredila s. Nedjeljka Valerija Kovač, a objavljen je u izdanju Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Informativnog centra Mir Međugorje. Svima koji su organizirali ovaj kongres i objavili svoje znanstvene radove zahvalio je apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli, koji je kazao kako su i na kongresu i u ovom zborniku jako dobro objašnjene temeljne točke nove evangelizacije, piše Radio Mir Međugorje. Govoreći, potom, o Međugorju kao centru nove evangelizacije kazao je kako su sve pape prema ovome mjestu pokazale veliko zanimanje.

”Mi znamo da je sveti Ivan Pavao II. želio doći ovdje i posjetiti ovo mjesto koje je  jako poštivao, ali nije mogao. Papa Benedikt XVI. je s kardinalom Ruinijem učinio  istraživanje koje je bilo temeljno za pastoralnu promjenu u ovome mjestu. A ovaj papa, papa Franjo je učinio Međugorje međunarodnim središtem duhovnosti, s tri vrlo precizne točke:

Prva: kada je  prije pet godina rekao svim svećenicima i biskupima: pratite, pratite i pratite vaše vjernike u Međugorje. Druga točka: kada je uzeo cijeli pastoral ove župe i pravno je stavio je pod svoju izravnu kontrolu i svoju izravnu pastoralnu skrb. I želeći dati župi jednu tako veliku važnost, tako veliku, da je postavio, stvar jedinstvenu u svijetu, jednog biskupa, sa svom jurisdikcijom jednog dijecezanskog biskupa, samo za ovu župu. I treća točka, što je učinio prije nekoliko tjedana, govoreći cijelome svijetu taj nihil obstat, što znači jednu vrlo važnu stvar: prijevod nihil obstat znači nema ništa protivno, ali zapravo želi ukratko reći idite, idite, idite u Međugorje, jer je to mjesto duboke duhovnosti i vjere koje vrijedi za cijeli svijet.

Sada moramo, Međugorje koje se nalazi u jednom međunarodnom okviru, ne samo održavati nego  i razvijati surađujući, surađujući što je bolje moguće s milošću, jer je veličina ovoga mjesta milost koja dolazi od Duha svetoga. Zbog toga želim još jednom zahvaliti svima onima koji su organizirali ovaj Kongres i na kraju su sva ta djela s kongresa sabrali u Zbornik da bi pomogli svima surađivati s ovom milošću za cijeli svijet”, zaključio je nadbiskup Cavalli, govoreći na predstavljanju zbornika znanstvenih radova ”Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji”.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.