RECEPT DANA

Najbolja rafaelo torta simbol je ljetnih okusa

Najbolja rafaelo torta simbol je ljetnih okusa
19.06.2024.
u 12:25
Kokos, kokos i još kokosa - tako najbolje možemo opisati ovu slasnu rafaelo tortu
Pogledaj originalni članak

Pažnja svi ljubitelji kokosa - ovaj recept za rafaelo tortu ne smijete propustiti! Sočna, slatka i puna kokosa, rafaelo torta brzo će postati tvoja omiljena ljetna torta. 

Iako recepata za rafaelo tortu ima mnogo, najbolji je onaj Tanje Kovač, autorice bloga Recepttura. Tanja će ti pokazati kako od nekoliko uobičajenih sastojaka koje već možda i imaš u kuhinji pripremiti najbolju rafaelo tortu. 

Rafaelo torta neodoljivo podsjeća na slavne kuglice

Kokos izvana, slatka krema unutra, sve povezano mekim biskvitom. Ne, ne pričamo o kokos kuglicama koje možemo kupiti u trgovini, nego o slasnoj rafaelo torti. 

Baš kao i kuglice, rafaelo torta punjena je mliječnom kremom. Krema spaja sočne biskvite napravljene od kokosa, a služi i kao "ljepilo" za kokos na samoj površini rafaelo torte. Kao završni touch možeš dodati bijele bademe kao ukras, ali i kao hrskavi dodatak rafaelo torti. 

Rafaelo torta po Tanjinom receptu

Za pripremu rafaelo torte ne treba ti puno sastojaka ili kompliciranih tehnika. Tri smjese za biskvite pripremi zasebno, umiješaj u njih kokosovo brašno, a jednom kada su pečeni ih poveži slatkom mliječnom kremom i rafaelo torta je spremna. 

Sve što preostaje je ukrašavanje koje može biti klasično posipanje kokosovim brašnom i bijelim bademima, a možeš pustiti mašti na volju i stvoriti svoje jestivo umjetničko jelo. 

SASTOJCI 

- bjelanjak 9 kom 
- šećer kristal 15 žlica 
- krušne mrvice 3 žlica 
- kokosovo brašno 300 g 
- mlijeko 1,50 l 
- mlijeko 150 ml 
- gustin (kukuruzni škrob) 200 g 
- maslac 250 g 
- šećer kristal 100 g 
- listići badema 30 g 

POSTUPAK 

- Razbij 3 jaja, razdvoji bjelanjke od žumanjaka. Napravi čvrsti snijeg od 3 bjelanjaka, dodaj 5 žlica šećera, 1 žlicu mrvica i 100 g kokosa. 

- Namasti i pobrašni kalup za torte. 

- Peci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15-ak minuta (provjeri čačkalicom). 
Izvadi pečeni biskvit iz kalupa i pusti da se ohladi. 

- Gotov biskvit natopi s par žlica hladnog mlijeka. 

- Ispeci 3 biskvita (svaki od 3 bjelanjka) i dobro ih ohladi. 

- Od litre i pol hladnog mlijeka odvoji 2 dl mlijeka i u njemu otopi gustin i šećer. 

- U prokuhano mlijeko dodaj smjesu i zakuhaj puding. 

- Kremu stavi hladiti i često miješaj da ne nastane korica. 

- Pjenasto mikserom umuti maslac i sjedini sa ostatkom kreme. 

- Slaži po jedan biskvit i na njega dio kreme, prekri novim biskvitom i tako napravi tri sloja. 

- Premaži kremom tortu sa svih strana, za ukrašavanje posipaj kokosovim brašnom i listićima badema. 

- Dobro ohladi prije serviranja. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.