ZNATE LI OVO?

Najbolji načini da se riješite kućnih insekata

Najbolji načini da se riješite kućnih insekata
08.07.2024.
u 18:28
Pogledaj originalni članak

Postoji cijeli niz proizvoda koje možemo koristiti kako bi se na jednostavan način riješili insekata kao što su komarci, muhe, vinske mušice i drugi. 

Proljeće i ljeto su sezone s najviše kućnih insekata

Kućni nametnici pojavljuju se tijekom cijele godine, ali proljeće i ljeto su sezone kada su najaktivniji, navodi Life Hacker.

Konstantno ulaženje i izlaženje iz kuće i ostavljanje otvorenih prozora može stvoriti problem s muhama i komarcima, dok su domovi u priobalnom području neprestano izloženi mravima.

Plodovi i voće kojih ima u izobilju i često stoje na vašem pultu često mogu dovesti do problema s vinskim mušicama.

Držanje svih ovih nametnika pod kontrolom bez korištenja kemikalija može se činiti kao težak zadatak no postoje načini kako da si ga olakšate.

Za muhe, nabavite ljepljivu zamku

Viseće zamke za muhe raspoređene po različitim prostorijama poprilično su efikasan alat za ove insekte koji lete posvuda.

Svjetlosne zamke za leteće insekte

Svjetlosne zamke koje koriste UV zračenje mogu pomoći s nizom insekata koji se često skrivaju  u dijelovima vašeg doma koji nisu najpristupačniji.

UV svjetla emitiraju ljubičaste nijanse koje privlače insekte kao što su primjerice komarci. Ljudskom oku ovo svjetlo izgleda kao najobičnije svjetlo obične kućanske žarulje.

Zamke za vinske mušice

Premda postoji niz proizvoda protiv vinskih mušica koji su bazirani na kemikalijama, zamke iz kućne radinosti koje se baziraju na octu su jednako efikasne.

Kada radite svoje zamke bitno je da vam rupe, u koje želite da vam upadaju vinske mušice, ne budu preširoke kako vam ne bi pobjegle.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.