Zašto najbrže kiflice - zato jer se naprave za čas posla, ne treba čekati da se tjesto udvostruči, da raste, jednostavno sve sastojke zamjesite i odmah pravite kiflice...
Dobit ćete predivne, mekane i ukusne kiflice koje možete ih puniti po želji... morate ih probati!
Sastojci
6oo g mekog brašna
200 ml jogurta ili čvrstog kiselog mlijeka
200 ml mljeka
100 ml ulja
1 mala kašičica soli
1 mala kašičica šećera
1 vrećica praška za pecivo
1 vrećica suhog kvasca
premazivanje:
1 žumance
susam
puniti ih po zelji
Priprema
1. Ugrijte mali mljeko, stavite suhi kvasac i secer pa onda sve ostale sastojke i dobro umjesite rukom tjesto. Dobit cete tvrđe tjesto i pogodno za rad, piše Coolinarika.
2. Podjelite tjesto na dvije kugle i odmah radite. Rastanjite tijesto u krug, pa je isjecite na trokute - veće ili manje, ovisi kako želite... Tako uraditi i s drugom kuglom
3. Ako volite prazne ili punjene tako pravite i zamotajte ih te premažite žumanjcem i pospite susamom ( prije pečenja)
4. Pecite ih u zagrejanoj pećnici na 180° oko 20 minuta (ali pećnicu uključite tek kada završite rad s kiflicama)