ČOKOLADNA NUTELLA TORTA:

Najsočnija, najkremastija i najfinija čokoladna torta!

Najsočnija, najkremastija i najfinija čokoladna torta!
13.11.2022.
u 11:34
Pogledaj originalni članak

Ovo je najsočnija, najkremastija i najfinija čokoladna torta, zato isprobajte ovaj recept i uživajte u prefinoj čokoladnoj nutella torti

 

Sastojci:

Biskvit:*

5 bjelanjaka

5 žlica šećera

5 žumanjaka

3 žlice glatkog brašna

2 žlice kakaa (gorkog)

1 prašak za pecivo

100 ml ulja.

* Ovo su sastojci za jedan biskvit, a treba napraviti dva biskvita!

Krema:

800 ml mlijeka

3 pudinga od čokolade

1 žlica šećera

100 g čokolade za kuhanje.

180 g maslaca sobne temperature

400 g Nutelle

I još:

3 šlag kreme s okusom čokolade

Priprema:

Bjelanjake izmiksajte u čvrsti snijeg, uz postepeno dodavanje šećera.

Mikser smanjite na najmanju brzinu i postepeno dodajte žumanjake, glatko brašno, kakao (gorki), prašak za pecivo i na kraju ulje.

 

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 20 minuta.
Pečeni biskvit ohladite i prerežite na pola.
Ponovite postupak za drugi biskvit.

Krema:
Od 800 ml mlijeka odvojiti malo mlijeka za razmutiti 3 pudinga od čokolade.
Ostatak mlijeka i žlicu šećera ugrijati do vrenja.
U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljenu smjesu pudinga i kuhajte na tihoj vatri dok se puding ne zgusne.
Maknite s vatre i u vruće dodajte čokoladu za kuhanje.
Kremu ohladite da bude mlaka. U mlaku kremu umiksajte maslac sobne temperature zatim dodajte Nutellu i sve zajedno izmiksajte.

Završni postupak:
Kremu podijelite na 3 dijela.
U obruč za tortu stavite biskvit pa kremu, biskvit, kremu…
Tortu ohladite preko noći.
Tri šlag kreme s okusom čokolade pripremite prema uputstvu i ukrasite tortu.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.