Recept

Napravite cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji

Napravite cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji
01.07.2023.
u 14:26
Pogledaj originalni članak

Keksi s maslacem i krema od sira idealna su podloga u koju možemo dodati što god nas je volja, a mi vam danas donosimo recept za ljetni klasik – cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom koji će oduševiti sve članove obitelji.

Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom – sastojci:

Za podlogu:

  • 250 g mljevenog keksa
  • 100 g mljevenog lješnjaka
  • 150 g maslaca ili margarina
  • 6-7 žlica mlijeka

Krema:

  • 500 g krem sira
  • 300 g vrhnja za šlag
  • 120 g šećera u prahu
  • 200 g bijele čokolade
  • 300 g jagoda

Ganache:

  • 200 g bijele čokolade
  • 100 ml vrhnja za šlag

Dodatno:

Jagode za dekoraciju

Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom – priprema:

  1. Keks pomiješajte s otopljenim maslacem i mlijekom. Mlijeko dodajte postepeno – možda će vam trebati više ili manje od navedene količine, ovisno o tome kako upija keks koji ste uzeli. Smjesu utapkajte u kalup i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
  2. Na pari otopite bijelu čokoladu i ostavite sa strane da se malo ohladi.
  3. U jednoj posudi izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu pa dodajte otopljenu bijelu čokoladu.
  4. U drugoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag pa ga dodajte kremi od sira i bijele čokolade.
  5. U gotovu kremu dodajte sitno sjeckane jagode pa ih ručno umiješajte.
  6. Kremu rasporedite po podlozi od keksa i staviti hladiti nekoliko sati, najbolje preko noći.
  7. Pripremite ganache. Vrhnje za šlag stavite na vatru i zagrijete do vrenja. Skinite s vatre i dodajte bijelu čokoladu. Nakon što se čokolada prohladila prelijte preko torte. Uksarite jagodama pa vratite u hladnjak na još sat vremena prije posluživanja.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.