Jesenska poslastica:

Napravite neodoljivi cheesecake s pireom od bundeve

Napravite neodoljivi cheesecake s pireom od bundeve
16.11.2024.
u 19:36
Pogledaj originalni članak

Bundeva je karakteristična namirnica za jesenske dane, a od ove namirnice lako se pripremaju slana i slatka jela. Uz jednostavan recept možete pripremiti neodoljiv kolač od sira s pireom od pečene bundeve.

Gotovi pire od bundeve u staklenci ili konzervi može vam pomoći u izradi ovog ukusnog kolača koji će ubrzati proces pripreme, navodi klix.

Sastojci i priprema

Sastojci za podlogu

  • 150 grama izmrvljenih čajnih keksića po želji
  • 75 grama otopljenog maslaca 
  • Sastojci za kremu

  • 450 grama sirnog namaza
  • 400 grama pirea od bundeve
  • 250 mililitara vrhnja za šlag
  • 130 grama šećera u prahu
  • jedna žlica ekstrakta vanilije
  • jedna žlica cimeta u prahu
  • pola žlice muškatnog oraščića u prahu
  • Priprema pirea od bundeve

    Svježu bundevu prerežite na pola, izvadite sjemenke, a površinu bundeve zarežite nožem na nekoliko mjesta. Bundevu stavite u lim za pečenje i u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pecite pola sata do sat vremena, dok bundeva ne omekša. Nakon što je bundeva odvojena od kore, polako je zgnječite vilicom.

Priprema cheesecakea

Za podlogu sameljite čajno pecivo u prah i pomiješajte s otopljenim maslacem. Nakon toga ćete dobiti smjesu poput mokrog pijeska koju trebate utisnuti u kalup koji ste prethodno namastili ili obložili papirom za pečenje. Mikserom umutite šlag i ostavite ga sa strane. U drugoj posudi tucite sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete svijetlu kremu.

Dodajte pire od bundeve, cimet u prahu, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije te nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Umiksajte šlag u kremu od sira i bundeve. Smjesu rasporedite po podlozi i stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Za još bolji okus svoju jesenski cheesecake poslužite uz dodatan šlag.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.