Palačinke su jedan od najčešće pripremanih deserta, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz ovaj trik to se više nikada neće dogoditi.
U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cijela u smjesu, ali ako razdvojite bjelance i žumance dobit ćete nikad mekanije i laganije palačinke, piše magazin.novosti.rs.
Postupak:
Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo s izmjenom tako da bjelanca odvojite od žumanjaca koje umutite u smjesu, a bjelanca stavite na stranu.
Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanaca) i dobro ih promiješali, od bjelanaca napravite snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.
Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje mikserom. Snijeg od bjelanaca palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i lakoću.
Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.