Pogačice su na glasu kao dosta suhi zalogaj, ali to možete izbjeći ako ih pravilno pripremate, piše Ordinacija.hr.
Donosimo recept za najukusnije pogačice koje ćete probati, pune su borovnica a dodatno osvježenje sigurno pruža limun…
Potrebni sastojci:
- 1 limun
- 220 g brašna
- 50 g šećera + 1 žličica
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 8 žlica hladnog maslaca
- 200 g vrhnja za šlag
- 190 g borovnica
Priprema:
- Naribajte koricu limuna (ostavite malo postrani) , a u posudu stavite nju, šećer, brašno, prašak za pecivo i sol te pomiješajte
- Ostatak limunove korice pomiješajte s 1 žlicom šećera u drugoj posudi
- Naribajte maslac u smjesu s brašnom te rukama dobro pomiješajte
- Vrhnje za šlag istucite te pomiješajte polako sa smjesom od brašna (ostavite nekoliko žlica postrani)
- Rukama izmijesite tijesto, skupite u jednu kuglu i razvucite na pobrašnjenoj podlozi
- Napravite male trokutiće ili okruglim kalupima odvajate komade tijesta
- Na svaki komad tijesta stavite malo borovnica, preklopiti i dobro zatvoriti prstima tijesto
- Možete to učiniti i dok tijesto još niste izrezali pa ga naknadno, nakon punjena, možete oblikovati nožićem
- Prebacite sve na posudu za pečenje i premažite tankim slojem preostalim vrhnjem za šlag i posipajte šećerom kojeg ste pripremili s limunovom koricom
- Stavite ih u hladnjak na 30 minuta i za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
- Pecite oko 25 minuta
I za kraj naravno želimo dobar tek!