Kupovne kocke za juhu često mogu biti pune nepotrebnih konzervansa, zato je puno bolje napraviti domaću verziju. Na ovaj način možete prilagoditi sastojke, ali i količinu začina.
Sastojci:
– 1 manji krumpir
– 1 veća mrkva
– 1 manja tikvica
– 1 manja glavica luka
– pola vezice peršina
– 100 g soli
– žlica ulja
Priprema:
Sve sastojke sitno nasjeckajte i stavite u teflonsku tavu u kojoj se sastojci neće zalijepiti za dno, nalijte malo vode i prodinstajte dok ne ispari sva tekućina koju će pustiti povrće. Dodajte sol i ulje i nastavite miješati još nekoliko minuta.
Sameljite sve sastojke i vratite na tavu kako bi se malo osušilo. Kada dobijete smjesu gustu poput tijesta, maknite ju s vatre i rasporedite po papiru za pečenje. Napravite od smjese pravokutnik debljine oko 1 centimetar i zamrznite na 12 sati.
Nakon toga nasjeckajte na kockice. Svaku kockicu uvijte u papir za pečenje i stavite u frižider – to je pravilan način čuvanja. Od ove smjese se dobiva devet kockica, a povrće se može izmijeniti po želji i ukusu, piše 24 sata.