MOŽE DUGO STAJATI

Ne bacajte koru od limuna nakon cijeđenja, zamrznite je i iskoristite na razne načine

Foto: shutterstock
Ne bacajte koru od limuna nakon cijeđenja, zamrznite je i iskoristite na razne načine
29.06.2021.
u 08:59
Zamrzavanjem ćete uštedjeti i novac - jer nećete ići u trgovinu po limune svaki put kada vam treba samo malo naribane kore.
Pogledaj originalni članak

Nakon što iscijedite limun za limunadu, neki kolač ili miješani voćni sok, vjerojatno svu koru skupite i bacite u smeće. Šteta, jer ona može stajati i čekati da je iskoristite na razne načine. 

Korisnik Reddita koji se krije iza imena @ehp29, nedavno je napisao objavu kako mu se često dogodi da koru od limuna baci, a onda mu vrlo brzo zatreba za kuhanje. 

"Neda mi se ići u trgovinu po limun kada mi zatreba samo malo korice, pa sam otkrio super trik. Kada iscijedim limun za limunadu, sve kore spremim u zamrzivač i izvadim onda kada mi zatrebaju. Korica super podnosi zamrzavanje, ne mijenja teksturu ni okus, a ni ne zauzima puno mjesta u zamrzivaču. Vjerujem da se isto ponašaju limeta i naranča."

Još jedna prednost zamrzavanja je lakše ribanje jednom kada je korica tvrđa, prenosi Lifehacker.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.