lifestyle

Ne peče se, ali i ne kuha! Kolač 'Slatki grijeh' idelan je desert za vruće ljetne dane

Ne peče se, ali i ne kuha! Kolač 'Slatki grijeh' idelan je desert za vruće ljetne dane
29.07.2021.
u 07:08
Pogledaj originalni članak

Tako ti se jede slatko, ali sama pomisao na pećnicu ili štednjak po ovim vrućinama ti kvari apetit?

S tobom ćemo podijeliti recept za odličan kolač od vanilije i čokolade koji se uopće ne peče, a niti kuha

Sve što trebaš pripremiti su kreme, složiti slojeve i uživati u slatkoj rapsodiji ovog kolača zanimljivog presjeka

Koliko je ukusan kolač 'slatki grijeh' govori mu samo ime, a mnogima je na vrhu liste desertnih osvježenja posebne u vruće ljetne dane baš zato što se ne peče, a niti kuha!

Slaganjem slojeva dobit ćeš finu kombinaciju okusa koja će izvrsno prijati, posebno kada je svježa iz hladnjaka.

Presjek ovog kolača također je efektan pa ga možeš i slobodno poslužiti gostima poslije uživanja u zajedničkom jelu. Vjerojatno će teško povjerovati koliko malo vremena ti je trebalo da složiš ovaj fini kremasti kolač. Kolač koji se ne peče i ne kuha

Evo što će ti sve trebati:

300 g keksa (Petit beurre ili slični suhi keksi)

200 g čokolade

6 žlica ulja

8 žlica mlijeka

2 vrećice instant pudinga od vanilije

500 ml mlijeka

200 g kiselog vrhnja

200 ml slatkog vrhnja

Dekoracija po izboru (šlag)

 

Priprema:

Čokoladu usitni na kockice a zatim joj dodaj ulje i mlijeko. Kombinaciju sastojaka otopi u mikrovalnoj pećnici ili na pari. Otopljen smjesu stavi sa strane da se ohladi.

Puding umuti s mlijekom, dodaj kiselo vrhnje, zatim ga dobro umiješaj u smjesu, a naposljetku i dodaj slatko vrhnje. Sastojci razradi mikserom u finu kremu.

U kalup za kolače 30x20 staviti sloj keksa (ako je tanak nije ga potrebno umakati u mlijeko). Na keks nanesi četvrtinu kreme od pudinga a zatim pola čokoladne smjese. Kalup stavi u hladnjak kako bi se čokoladni sloj stisnuo.

Na čokoladu ponovo stavi četvrtinu kreme od pudinga pa nastavi s keksom, opet s kremom od pudinga, zatim čokoladom, a onda opet s čokoladom, kremom od pudinga i keksom.

Kolač možeš ukrasiti po želji ili jednostavno završiti sa slojem šlaga.

Dobar tek!
 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.