ODMAH NAPRAVITE DUPLU MJERU

Ne treba nam čokolada! Recept za brzu tortu od prhkog tijesta, sira i bjelanjka

Ne treba nam čokolada! Recept za brzu tortu od prhkog tijesta, sira i bjelanjka
04.04.2023.
u 11:18
Pogledaj originalni članak

Novi recepti za brzinsko pripremljene deserte uvijek su dobrodošli, pogotovo ako se rade od sastojaka koje već imamo kod kuće. Takva je brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka za koju je recept s nama podijelila food blogerica Monika.

Na njezinom Instagram profilu Moni's Kitchen mogu se pronaći recepti za brze i fine deserte, svakodnevne obroke, torte za posebne prilike i još mnogo zanimljivih slastica.

Monikina brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka savršen je desert za kraj zime i proljetne dane pred nama, a i vrlo je fotogenična, pogotovo kada je se fotografira uz tulipane, kako ju je i fotografirala blogerica Monika.

Ova se torta sastoji od podloge, kreme i pjenice, a njezina izrada zaista je vrlo jednostavna. Poslužite je nakon nedjeljnog ručka, kada vam dođu gosti i u svakoj prilici kada se zaželite slatkog.

Recept za brzu tortu od prhkog tijesta, sira i bjelanjka food blogerice koja svoje recepte objavljuje pod imenom Moni's Kitchen pronađite u nastavku.

Brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka – sastojci:

Podloga:

- 150 g brašna
- 2 žlice šećera
- 75 g maslaca
- 1 jaje
- pola žlicice praška za pecivo

Krema

- 500 g sira (ili sirnog namaza)
- 250 g slatkog vrhnja
- 2 pudinga od vanilije
- 400 ml mlijeka
- 5 žlica šećera
- 3 žumanjka

Pjenica

- 3 bjelanjka
- 2 žlice šećera

Brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka – postupak:

1. Sve sastojke za tijesto sjedinite, te u kalup promjera 26 centimetara utisnite na dno i stranice.
2. Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte sir, vrhnje te prašak za puding rastvoren u mlijeko.
3. Prelijte preko biskvitne podloge i pecite 45 minuta na 180 stupnjeva.
4. Bjelanjke i šećer pjenasto izmiksajte te dodajte na kraju na žutu kremu i zapecite 10 minuta.

Brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka savršen je desert za kraj zime i proljetne dane pred nama

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.