Sastojci:
1 kg mekog brašna,
0,5 l mlake vode,
60 dag džema od šljiva,
25 dag mljevenih oraha,
25 dag maka,
20 dag šećera,
posoljena voda za kuhanje
Priprema:
1. Od mekog brašna i vode zamijesiti tvrdo tijesto i ostaviti da se odmara. Za to vrijeme zakuhati posoljenu vodu u posudi u kojoj će se točke kuhati.
2. Podijeliti tijesto na dva dijela, svaki još dobro izgnječiti i pustiti da se još malo odmara (odstoji). Razviti vrlo tanko komad tijesta i jednu polovicu razvijenog tijesta ravnomjerno, u redovima posuti hrpicama džema, piše Vaša kuharica.
3. Tijesto s džemom prekriti drugom polovicom tijesta i prstima utisnuti tijesto oko svake hrpice džema. Oblikovati točke točkovima za rezanje tijesta. Kuhati u vodi dok ne omekšaju.
4. U jednoj posudi pomiješati mljevene orahe sa šećerom, a u drugoj mak sa šećerom. Vruće točke uvaljati u orahe i u mak.