Idealni prilog bilo kojem jelu ili dobar zalogaj, kiflice s maslacem svojim mirisom će oduševiti vaše goste, kao i okusom koji ih čini neodoljivim.
Sastojci:
1 kg brašna
500 ml vode
kocka svježeg kvasca
3 žlice pune šećera
1 žlica soli
100 ml ulja
majoneza, sezam, kim, morska sol – ovisno o ukusu
Preljev:
250 g maslaca
Priprema:
U 500 ml tople vode rastopite kvasac sa žlicom šećera, brašno uspite u zdjelu, dodajte dvije žlice šećera, sol i vodu s kvascem te 100 ml ulja. Umijesite lagano da tijesto bude glatko, mekano i da se ne lijepi, piše zagreb.info.
Sve se radi odmah, ne treba čekati da kvasac naraste. Tijesto podijelite na pet dijelova, uvaljajte ih malo rukom kao kobasicu pa nožem svaki dio izrežite na deset dijelova i od svakog dijela kreirajte mini lopticu.
Uzmite prvu lopticu, razvaljajte je u oblik elipse te rukama urolajte u klipić. Lim za pečenje podmažite maslacem, poredajte kiflice i ostavite ih da odstoje oko dva sata na toplom. Narasle kiflice premažite majonezom, pospite posipom po želji.
Pecite na 220 stupnjeva dok ne porumene, pečene prelijte otopljenim maslacem.