Jednostavan i neodoljiv kolač gotov je brzo, a priprema se jednostavno i miriše neodoljivo - zahvaljujući egzotičnom ananasu i kokosu.
Ovaj recept oduševit će ljubitelje ananasa, pogotovo ako ga možda ne koristite u kolačima koliko biste htjeli, piše Ordinacija.hr.
Sastojci:
- 115 g kokosa
- 100 g maslaca
- 200 g brašna
- pola žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 3 velika jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 1 limenka komadića ananasa (dobro ocijeđenog)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Kokos pospite po masnom papiru u limu za pečenje. Tostirajte ga u pećnici do 10 minuta, povremeno ga protresite. Ostavite kokos sa strane.
Lim za pečenje premažite maslacem i pobrašnite.
U zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol i ostavite sa strane.
U drugoj posudi izmiskajte mikserom omekšali maslac i šećer.
Dodajte jedno po jedno jaje i stalno miksajte.
Smanjite brzinu i dodajte pripremljeno brašno te kiselo vrhnje.
Sada umiješajte u smjesu ananas i pola kokosa. Dobro promiješajte i stavite u pripremljeni lim za pečenje te pospite s preostalim kokosom.
Pecite i provjerite čačkalicom kolač. kada je čačkalica skroz suha, kolač je gotov.
Ohladite i poslužite.