Zrele i sočne šljive iskoristi za pripremu domaće, mirisne štrudle...
Predivna boja, neodoljiva aroma i okus, čine štrudlu od šljiva omiljenim ljetnim desertom. Priprema je jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, posebno ako se odlučiš (poput nas) raditi ju s kupovnim korama. Topla štrudla odlično će se sljubiti s tučenim slatkim vrhnjem ili kuglicom sladoleda od vanilije. Uživaj!
Sastojci:
- 1 paket kora za savijače (500 g)
Za nadjev:
- oko 1 kg šljiva
- cimet u prahu
- krušne mrvice
- smeđi šećer
- nekoliko listića maslaca
Za serviranje:
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Pećnicu zagrij na 200°C, a protvan premaži maslacem.
- Šljive operi, izvadi im koštice i nareži ih na četvrtine.
- Svaku koru premaži maslacem, nadjeni ju šljivama, pospi ju s 1 žličicom cimeta, 2 žličice krušnih mrvica te s dvije žlice smeđeg šećera. Zamotaj ju i prebaci na protvan.
- Postupak ponovi s preostalim korama.
- Premaži ih maslacem i peci 35 minuta ili dok štrudla ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju. Prije posluživanja posipaj ju šećerom u prahu.
Uživaj!