FINO I UKUSNO

Neodoljiva štrudla od šljiva miriše na djetinjstvo

Neodoljiva štrudla od šljiva miriše na djetinjstvo
28.08.2021.
u 09:19
Pogledaj originalni članak
Zrele i sočne šljive iskoristi za pripremu domaće, mirisne štrudle...

Predivna boja, neodoljiva aroma i okus, čine štrudlu od šljiva omiljenim ljetnim desertom. Priprema je jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, posebno ako se odlučiš (poput nas) raditi ju s kupovnim korama. Topla štrudla odlično će se sljubiti s tučenim slatkim vrhnjem ili kuglicom sladoleda od vanilije. Uživaj!

Sastojci:

  • 1 paket kora za savijače (500 g) 

Za nadjev:

  • oko 1 kg šljiva
  • cimet u prahu
  • krušne mrvice
  • smeđi šećer
  • nekoliko listića maslaca

Za serviranje:

  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 200°C, a protvan premaži maslacem. 
  2. Šljive operi, izvadi im koštice i nareži ih na četvrtine.
  3. Svaku koru premaži maslacem, nadjeni ju šljivama, pospi ju s 1 žličicom cimeta, 2 žličice krušnih mrvica te s dvije žlice smeđeg šećera. Zamotaj ju i prebaci na protvan.
  4. Postupak ponovi s preostalim korama. 
  5. Premaži ih maslacem i peci 35 minuta ili dok štrudla ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju. Prije posluživanja posipaj ju šećerom u prahu. 

Domaća štrudla, Shutterstock

 
 

 

Uživaj! 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.