Isprobajte ovaj recept za neodoljive kiflice s maslacem. Jednostavne su za napraviti, a još lakše je u njima uživati!
Kiflicama nitko ne može odoljeti, a Story.hr donosi brzi recept.
Sastojci:
1 kg brašna
500 ml vode
kocka svježeg kvasca
3 žlice pune šećera
1 žlica soli
100 ml ulja
majoneza, sezam, kim, morska sol – ovisno o ukusu
Preljev:
250 g maslaca
Priprema:
U 500 ml tople vode rastopite kvasac sa žlicom šećera, brašno uspite u zdjelu, dodajte dvije žlice šećera, sol i vodu s kvascem te 100 ml ulja. Umijesite lagano da tijesto bude glatko, mekano i da se ne lijepi. Sve se radi odmah, ne treba čekati da kvasac naraste. Tijesto podijelite na pet dijelova, uvaljajte ih malo rukom kao kobasicu pa nožem svaki dio izrežite na deset dijelova i od svakog dijela kreirajte mini lopticu.
Uzmite prvu lopticu, razvaljajte je u oblik elipse te rukama urolajte u klipić. Lim za pečenje podmažite maslacem, poredajte kiflice i ostavite ih da odstoje oko dva sata na toplom.
Narasle kiflice premažite majonezom, pospite posipom po želji. Pecite na 220 stupnjeva dok ne porumene, pečene prelijte otopljenim maslacem.