Najpoznatiji kolač od sira

Neodoljivi Cheesecake: Slastan i topiv, uz ovaj recept uživat ćete u okusima

Foto: coolinarika
Neodoljivi Cheesecake: Slastan i topiv, uz ovaj recept uživat ćete u okusima
26.01.2022.
u 08:04
Pogledaj originalni članak

Najpoznatiji kolač od sira možete kušati u Linda’s i Junior’s deliju u Brooklynu. Ali, da biste kušali ovaj slastan i ustima topiv kolač od sira, ne morate na put u New York. Pripremite ga prema receptu, poslužite uz voćni preljev i uživajte u okusima.

SASTOJCI

ZA PODLOGU

85 g mljevenih keksa (petit beurre)
1 žlica šećera
50 g rastopljenog maslaca

ZA KREMU

6 jaja
2 žumanjka
170 g šećera
600 g krem sira

PRIPREMA

1. Pomiješajte mljevene kekse, šećer i rastopljeni maslac pa smjesu utisnite u kalup za tortu (Ø 24 cm), piše Coolinarika.

2. Stavite ga oko 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 180°C dok rubovi ne počnu tamnjeti.

Za kremu: jaja, žumanjke i šećer miješajte u električnoj miješalici (multipraktiku) dok ne dobijete gustu smjesu.

4. Zatim umiješajte sir, vanilin šećer, vrhnje, limunov sok i koricu. Smjesu izlijte u kalup s keksima i stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C te pecite oko 25 minuta.

5. Ne otvarajući pećnicu smanjite temperaturu na 150°C i pecite još oko 50 minuta.

6. Kolač ostavite da se ohladi.

7. Narezane jagode i šećer kuhajte na laganoj vatri kako biste dobili voćni preljev.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.