Pizza-rolice od lisnatog tijesta punjene šunkom, sirom i pasiranom rajčicom brzo su gotove i super su za druženja navečer, ali i doručak ujutro.
Trebate samo nekoliko sastojaka i ne trebate mijesiti tijesto, što svakako smanjuje vrijeme pripreme.
Ako baš želite, lisnato tijesto možete zamijeniti onim za pizzu, a tu smo ideju čuli od jedne naše čitateljice koja ih radi s gotovim lisnatim kad nema previše vremena i s domaćim za pizzu kad je raspoložena za mijesiti tijesto, piše Index.hr.
Sastojci
1 paket svježeg lisnatog tijesta (275 g)
150 g šunke po izboru
150 ml pasirane rajčice
80 g polutvrdog sira (gauda), naribana
70 g mozzarelle, naribane
origano
1 jaje
Priprema
1 Razmotajte tijesto
Na lagano pobrašnjenoj radnoj podlozi razmotajte lisnato tijesto.
2 Premažite i napunite
Tijesto ravnomjerno premažite pasiranom rajčicom, ostavljajući otprilike 1 cm od rubova tijesta prazno. Na rajčicu poslažite šunku po izboru, po njoj naribajte gaudu, a zatim pospite naribanu mozzarellu.
3 Zarolajte
Tijesto zarolajte po širem djelu i prebacite u zamrzivač na 15 minuta kako bi se stisnulo i lakše rezalo. Izvadite tijesto i narežite na kriške debljine 2,5 cm.
4 Pecite
Rolice prebacite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pazite da ostavite malo razmaka između svake rolice pri slaganju na lim.
Razmutite jaje i pomoću kista premažite svaku rolicu. Pospite origanom po ukusu. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite 15 minuta ili dok rolice ne dobiju zlatnu boju.
5 Poslužite
Ostavite da se kratko ohlade, a zatim ih poslužite s umakom po izboru.